It all starts with your intentions…(1)

Klop, klop, de vakantie staat voor de deur!

Voor velen een heerlijke periode om de batterij op te laden, quality-time met elkaar te hebben, los te laten en meer te doen wat de dag je brengt.

Even weg van de dagelijkse beslommeringen en vertoeven in een andere omgeving.

Onder het genot van een glaasje wijn en ondergaand zonnetje kan er dan ook weleens een reflectiemoment volgen.

Want.. doe je nog steeds de juiste dingen, ben je happy, of wil je zaken toch wat anders in je leven?

Al snel kom je tot nieuwe en concrete doelstellingen, misschien ook nog wel met een deadline.

5 kg afvallen, jezelf niet meer zo druk maken om het werk, 1 keer in de week afspreken met vriendinnen, you name it, vast herkenbaar.

Ja, je weet het zeker, als je terug bent van je holiday, ga je een aantal zaken toch echt anders aanpakken.

Eenmaal terug in het “normale leven” houd je je doelstellingen even voor ogen maar al snel stapelen zich daar weer andere deadlines en verplichtingen bij op en ben je weer in je oude patroon beland. Kak, nou van die doelstellingen is ook niets meer over, alleen ditmaal heb je er ook nog een rotgevoel bij omdat je jouw streven niet hebt behaald.

Begrijp me niet verkeerd, ik – nou ja, vooral mijn hoofd, mijn denken, houdt ervan om alles, snel, zo concreet mogelijk te maken. Dat is lekker duidelijk, meetbaar en dan weten we vooraf ook precies wat we gaan doen. Alleen het zetten van concrete doelstellingen – out of the blue – heeft ook een keerzijde. Het kan je namelijk ontzettend gaan beperken. Het wordt een moeten en streven vanuit je hoofd. En juist voor degene die de afgelopen periode veel uit hun hoofd hebben geleefd, heb ik een andere tip:

Begin eens met het zetten van je intentie. Een intentie is een soort van… voornemen, de bedoeling, een wensje eigenlijk he. Klinkt zoetsappig misschien, maar toch ga ik je vertellen dat het diepgaander, effectiever en duurzamer is. Het is de reden, de drive, achter ons gedrag. Een intentie komt vanuit het hart, geeft betekenis en is veel zachter, veel groter dan welke doelstelling dan ook. Een intentie schept ruimte voor wat de dag jou brengt, je accepteert de dag zoals die komt en vertrouwd dat je handelt naar jouw intentie. Het geeft je geest, je mind, onbewust een bepaalde focus mee. En hoe paradoxaal dat klinkt, juist dát verruimt weer jouw bewustzijn; je ziet meer van datgene wat bij jouw intentie aansluit.

Sluit die opdracht, die uitnodiging, jouw antwoord, jouw reactie aan bij jouw intentie of juist niet? Met het zetten van intenties zorg je ervoor dat je veel meer gaat leren leven in het Hier & NU. Je laat de controle wat meer los. Je verruimt je blik weer, geeft je creatieve kant de ruimte, je ziet de kansen die voorbij komen en verlegt je focus uit het hoofd en in het hart. Bewust maar ook onbewust zul je hierdoor makkelijker en moeitelozer gaan handelen naar jouw intentie. 

Het bedenken en najagen van je doelen doe je de gehele dag door, zelfs de kleinste; een wasje doen, kinderen ophalen, naar de sportschool, allemaal doelstellingen. Daar waar we nog bezig zijn met het één, zijn we in ons hoofd alweer bij de andere doelstelling, vink en weer door; Voila, weer een dag voorbij – maar tja, onderweg gebeurt het toch meestal he..

Resume; Voel je dat je de afgelopen tijd veel vanuit je hoofd hebt geleefd en dat het je beperkt? Gebruik deze vakantieperiode eens als een oefenperiode om je doelstellingen uit te gummen en te starten met het zetten van je intentie.

Hoe je dit precies kunt doen? Die tips geef ik je de volgende keer 🙂

Tot snel,

Liefs,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *