It´s all about your Intentions…(2)

Zoals je in mijn vorige Blog hebt gelezen heb ik je uitgenodigd voor mijn Intentioneee Party! 🤩 Als je weleens een Yogales hebt gevolgd zal het niet zo vreemd voor je zijn, moeilijk is het namelijk niet maar… zoals met alles… je moet het wel even doen😊

Intenties zijn liefdevolle en bevorderlijke wensjes, ook wel voornemens die we aan ons zelf geven en waar je gedurende de dag of misschien de week jezelf aan kunt herinneren.

Door het zetten van je intentie neem je jezelf bij de hand en zet je je mind als het ware op het standje “meer ontspannen en meer vertrouwen”. Je verlegt je aandacht bewust en onbewust naar dat wat je wél wilt, vriendelijk. Je laat de controle wat meer los, je leert inpluggen op je gevoel, wat er nu belangrijk voor je is en bovenal, je geeft je mind een richting mee.

Leuk om daar eens mee te experimenteren deze vakantie! Check daarom tijdens je vakantie eens bewust in bij jezelf. Dat hoeft echt niet perse in de lotushouding, of met met brandende wierrook, dat kan gewoon op de wc, tijdens je bakkie koffie, op de strandstoel of in je hangmat.

En starten maar:

  1. Ga eerst eens na wat voor jou belangrijk is op dit moment, vandaag of deze week. Waar hecht je veel waarden aan deze vakantie of deze dag? Het kan ook zo zijn dat er juist iets is – of een situatie – waar je tegenop ziet, wat je een beetje spannend vindt, of geïrriteerd van raakt?
  2. Ik geef je een paar voorbeelden om je op weg te helpen: Tijdens deze vakantie wil ik meer genieten van mijn gezin of tijdens deze vakantie laat ik mijn zorgen over het werk los, of – ik merk dat ik me onzeker voel en veel twijfel – Ik reageer boos op de kinderen als ze niet naar me luisteren – Ik maak me veel zorgen over de gezondheid van mijn ouders.
  3. Oke, als je dit hebt gedaan heb je al een mooie stap te pakken want je hebt even op afstand waargenomen wat er op dit moment in jouw innerlijke wereld speelt. Maak het niet te moeilijk voor jezelf (heeee, dat is ook een mooie voor een intentie 🙂 en kies één onderwerp uit voor vandaag waarmee we de brug slaan naar onze bevorderlijke en liefdevolle intentie voor ons zelf.
  4. Formuleer nu een liefdevol voornemen van datgene wat je wél wilt en waar je jezelf een liefdevol handje bij helpt. Zo’n zinnetje waar je achteraan kan zeggen…Proost! 😉 Je formuleert je intentie altijd op zo’n manier dat aangeeft wat je wél wenst of waar je meer van wenst. Weer wat voorbeeldjes: Dat ik vandaag mag genieten van mijn gezin – Dat ik vandaag leef ik met wat de dag me brengt – Dat ik me vandaag mag richten op de dingen waar ik invloed op heb – Dat ik vandaag liefdevol en duidelijk mijn eigen grenzen aan mag geven – Dat ik het vandaag eens lekker simpel houd – Dat ik vandaag blij ben met mezelf en wie ik ben, etc, etc. Onthoud, een intentie komt vanuit dat zachte liefdevolle stemmetje in jou, een intentie is zacht, voelt zacht. Voel je intentie, voel even dat het al zo is, hoe voelt dat? Zwier je intentie liefdevol de lucht in, laat los en start de dag!

En weet je waar het dan eigenlijk allemaal gebeurd? Waar jij de keuzes kan maken? Waar je gaat handelen? Waar je gaat voelen? Yup, in het Hier & NU…..That’s where the magic happends!

Zou jij ook willen leren om beter te leven in het Hier & Nu en meer rust te ervaren in je hoofd, dan zou mijn Online 8 weekse Mindfulnessprogramma wat voor jou kunnen zijn!

Check het aanbod hieronder.

Kijk aan het einde van dag eens hoe deze is verlopen. Heb je bewust gehandeld en waar kwam jouw intentie tot uiting? Misschien dat je er morgen wel weer eentje wilt zetten….

Dat je lekker mag genieten van jouw vakantie…🪄✌️💕

Liefs,

En onthoud…Be You Thats All…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *